Ons verhaal

Eind juni 2014 werd apotheek De Hallen overgeplaatst van het centrum van Leuven naar de huidige locatie in de glazen wandelgang net voor de inkom van het universitair ziekenhuis Gasthuisberg. Twee enthousiaste apothekers, Melanie (titularis) en Laurence, vormden de basis voor de huidige werking. Geleidelijk aan breidde het team verder uit met Ruth, Michael en Maite. In 2016 vonden enkele grote personeelswissels plaats: Melanie en Ruth gingen een andere uitdaging aan en gaven in juni de fakkel van titularis door aan Katrien.  Kort nadien startten ook Jolien en An.

In 2019 kwam ook Barbara erbij.

In 2020 namen we afscheid van Michael, die na zijn doctoraat de academische wereld introk. Ook wuifden we Maite uit. Zij koos voor een nieuwe uitdaging bij onze buren van de ziekenhuisapotheek. Jolien begon in augustus aan een nieuwe carrière als clinical research assistent in de farmaceutische industrie.

 

We verwelkomen in 2020 ook drie nieuwe collega's: welkom Laura, Charlotte en  Hannah! 

 

Laura vertrok in september 2021 naar onze buren van de ziekenhuisapotheek.

Zeven jaar na onze opstart telt ons team zo zes enorm gedreven apothekers die elke dag met de glimlach klaar staan voor onze patiënten! 

Katrien (titularis), Laurence, An, Barbara , Hannah en Charlotte

van links naar rechts

Apotheek2_20201002-_IMG8206.jpg
Luc Van Beneden_DeHallen__IMG1216-2.jpg
Apotheek2_20201002-_IMG8192.jpg
Apotheek2_20201002-_IMG8175_edited.jpg
Luc Van Beneden_DeHallen__IMG1219-2.jpg

BIJSCHOLING

Al onze apothekers volgen jaarlijks meerdere opleidingen om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen in de farmaceutische zorg. Op die manier kunnen we u steeds deskundig advies verlenen.

STAGIAIRES

Sinds onze opstart hebben we  al vier apotheker stagiaires en twee technisch farmaceutisch assistentes begeleid. Ook verwelkomen we jaarlijks enkele kijkstagiairs van geneeskunde en farmaceutische wetenschappen. 

Op deze manier werken we mee aan de opleiding van de zorgverleners van morgen!

OVERLEG MET ANDERE ZORGVERLENERS

Regelmatig organiseert onze apotheek een medisch farmaceutisch overleg (MFO) met de Leuvense zorgverleners: collega apothekers, artsen, verpleegkundigen. Op deze MFO's worden praktische afspraken gemaakt om de patiëntenzorg te optimaliseren.

We doen dit i.s.m. de faculteit farmaceutische wetenschappen van de KUL, UZ Leuven, BAF en Zorgzaam Leuven. 

 

november 2018: MFO transmuraal pijnmedicatie i.s.m. UZLeuven

juni 2020: online MFO transmuraal hartfalen i.s.m. ACHG  Leuven, Zorgzaam Leuven, KULeuven en UZLeuven

december 2020: online MFO dermatologische bereidingen i.s.m. dienst dermatologie UZ Leuven